Handleiding vanBasco

Beste leden,

 

Na een gezellige jaarvergadering en een mooie uitleg van Wim over de mediaplayer Van Basco, zal ik jullie nu uitleggen hoe je dit programma kunt downloaden.

 1. Open deze site http://vanbasco-karaoke-player.en.softonic.com/  (ctrl toets indrukken en aanklikken)
 2. VanBasco Karaoke Player 2.53   “Free Download” aanklikken
 3. Nogmaals VanBasco Karaoke Player 2.53 “Free Download” aanklikken
 4. Dan de vraag uitvoeren of opslaan. Klik op “uitvoeren”
 5. “Accept” & Download aanklikken
 6. English op “volgende” klikken
 7. Klik op “volgende”
 8. “I agree” aanklikken
 9. C/program Files/   enz   “volgende” aanklikken
 10. Alles is aangevinkt  “volgende” aanklikken
 11. Dan “voltooien” aanklikken

Hij start vanzelf op met verschillende schermpjes. Het “Show tips at startup” scherm kan je sluiten (close). Het eerste scherm is je bediening net als een cassetterecorder, play, stop, rew enz. Als je op het eerste scherm op het kruisje drukt recht boven (exit), dan sluit je alle schermpjes. Er staat een snelkoppeling in je start scherm waarmee je de player weer kan opstarten. Onderin je bedieningsscherm staan 5 knoppen. Playlist-Control-Karaoke-Output-Piano. Druk deze knoppen maar eens aan en uit dan zie je wat er gebeurt. Je kan hiermee schermpjes uitschakelen die je bijvoorbeeld niet wilt zien. In het scherm van Karaoke (introduction) lopen (indien aanwezig) teksten mee die je dan kan mee zingen. Niet bij onze midi files dus. Bij het midi output scherm kan je instrument (acc. 1,2,3 enz) aan en uit zetten met de rode toets en harder en zachter met de grijze toets. Met het kleine control scherm kan je het tempo veranderen. Er zijn twee manieren om je midi files van DAF op te halen naar de player.

 1. Zoek zelf je midi file op die Wim gestuurd heeft. Klik met rechts op het nummer en ga naar “openen met” en klik met links op vmidi. Hij start vanzelf.
 2. Start de player via de snelkoppeling. Klik op her eerste scherm op “playlist”. Zoek in het rechter gedeelte je midi file op in je computer. Dubbelklik op het nummer en hij schiet naar het linker gedeelte. Dubbelklik het nummer in het linker gedeelte en hij speelt af.

Veel plezier, probeer alles maar uit en je merkt dat het oefenen thuis een stuk leuker is.

 

Gr

 

Hans 

 

Mocht je vragen over het gebruik hebben dan kun je deze natuurlijk plaatsen in het Gasten en Meidenboek

 

Let op!!

vanBasco doet het alleen in Windows. Apple-gebruikers kunnen Q-midi gebruiken. Dit werkt ongeveer hetzelfde.